Когато един млад човек покаже талант на живописец и заеме

...
 Когато един млад човек покаже талант на живописец и заеме
Коментари Харесай

Млади български художници - Благовест Зерлиев

 Когато един младеж покаже гений на живописец и заеме свое място в културната палитра на България, това е извънредно значимо. Художникът Благовест Зерлиев се откроява в актуалното изобразително изкуство и след първите му проведени изложения никой не се съмняваше в идния му триумф.

Роден на 15 август 1978 година в София, Благовест приключва живопис през 1997 в художествената гимназия, в класа на художника Бранимир Цанков. Още като възпитаник, през 1992 година взе участие с произведения в първата си задгранична галерия в Базел - Швейцария. На 14 години прави първата си независима галерия. По време на следването си има голям брой изложения на свои творби в София и други градове на България, а също и участия в групови изложения и пленери отвън рамките на страната. До през днешния ден има над 20 независими изяви у нас и в чужбина.

 В платната си младият и надарен художник остава правилен на стила си - баснословен повествовател със личен нюх към заобикалящата го среда. Невероятна живопис и слънчеви багри бликат от картините му. А сантименталният му взор към света открива освен багреното благосъстояние на природатата, само че и дълбочината на човешката душа. Живописният език на художника е в благозвучие с българската същина - това изяснява обичаните му тематики: остарели селски къщи, морския бряг, очарованието на селищата Мелник, Трявна, Несебър… С развиването си Благовест Зерлиев обогатява с нови тематики платната си. Той се вълнува както от атмосферaта на красивите европейски градове, по този начин и от атмосферата на манастирите в Атон.

*Картините са оразмерени по отношение на уеб стандартите.  

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР